Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
májjal töltött csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 db nagyobb csirkecomb
» 2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
» 2 közepes fej vöröshagyma
» 4 nagyobb gerezd fokhagyma
» 8 vékony szelet bacon
» 2 ek olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» szárnyas fűszer
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles, hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgá ljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
4. A húst gazdagon meghintjük a fűszer sóval. A csontok helyére ültetjük a máj darabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, köré szórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).
Megjegyzés / tipp:

Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.
0 komment 11 ember kedveli gigi55
2012.01.19 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
májat megmossuk, májról eltávolítjuk, hártyákat -inakat, fokhagymát megtisztítjuk, csirkecombokat bőrös, felső combcsont, csontot kiemeljük, húst gazdagon, fűszer sóval, csontok helyére, hússzéleket felhajtjuk, csirkecombokat tepsibe, kevés olajjal, húst ropogósra, csirkecombokat, csirkecombokat, előmelegítjük, megtisztítjuk, petrezselymes, kicsontozzuk, kitapogatjuk, eltávolítjuk, csirkecombot, letakarítjuk, begöngyöljük, Meglocsoljuk, összetűzzük, hússzéleket, alufóliával, kapirgáljuk, kettévágjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeletekre, fogvájóval, szalonnába, meghintjük, csirkecomb, felhajtjuk, letakarjuk, nagyobb csirkecomb, közepes vöröshagyma, nagyobb gerezd fokhagyma, vékony szelet bacon, olaj, száraz fehérbor, szárnyas fűszer,
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Csokis, krémsajtos szuflé
1 komment 2 ember kedveli
Ház franciakrémes
0 komment 17 ember kedveli
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Fácán leves
0 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Olasz almás pite
0 komment 21 ember kedveli
Charlotte torta-túróval és barackkal...
1 komment 32 ember kedveli
Reszelt tészta öregen / gombóta /
0 komment 1 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
" Ízek orgiája " steak.
0 komment 2 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Narancsos csokilikőr
0 komment 2 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.